Šta je elektrostimulacija mišića?
Elektrostimulacija mišića je metoda koja pomoću elektroda koje se postave na telo stimuliše mišićne kontrakcije, te se time postižu različiti efekti.
Neofaradska struja (naizmenična struja niskih frekvencija do 200 Hz) ima različitu primenu: dijagnostika, terapija i u kozmetologiji. Neofradska struja u kozmetologiji (od 1 do 125 Hz) se primenjuje kod tretmana lica (miolifting) i kod tretmana oblikovanja tela.

Šta treba da znam pre elektrostimulacija?
Pri dolasku u naš centar prvo se radi besplatan pregled i na osnovu vaših želja ustanovi se željeni efekat koji treba postići. Na osnovu želja klijenta određuje se individualni program koji se radi sa ponavljanjem. Naš aparat podržava preko 130 programa kako bi se tretmani prilagodili svim potrebama i individualno se postigli najbolji rezultati.
Iako važi za pasivno vežbanje, elektrostimulacija nije zamena za aktivno vežbanje i nije moguć gubitak kilograma. Elektorstimulacija ubrzava mršavljenje jer pospešuje izbacivanje toksina i uklanja masnoće (u obimu).

Šta se postiže elektrostimulacijom mišića?
+ Uklanjenje masnih naslaga na tretiranoj regiji (stimulacija prokrvljenosti i stimulacija trošenja masnoća)
+ Uklanjanje celulit
+ Limfna drenaža
+ Tonifikacija kože (zatezanje kože i bolji tonus uz povećanje elastičnosti)
+ Pospešuje se izlučivanje toksina iz organizma, ubrzava se detoksikacija i izbacuje se nagomilana tečnost

Efekti elektrostimulacije mišića?
Prilikom kontrakcija mišića crpe energiju iz sopstvenog glikogena i okolnih masnih naslaga. Na ovaj način elektrostimulacijom se podstiče gubitak masnih naslaga, i može se smanjiti obim 2-3 cm. Najčešće tretirane regije za smanjenje masnih naslaga su butine, zadnjica, struk i bokovi.
Primenom elektrostimulacije poboljšava se cirkulacija, kao i oksigenacija tkiva i eliminišu se nagomilane tečnosti, te je koža zategnutija a tretirana regija ima vidno manje celulita i masnih naslaga.
Trajanje tretmana je 45 minuta